Gaunty Interview for Tshirt Factory Blog

De av er som förföljer oss på Facebook kommer ihåg att de redan har blivit hotade med den här intervjun från Gaunty (Colin Gauntlett) som är en anmärkningsvärd illustratör och gav oss en galen fantastisk intervju! Du känner redan honom och hans stil om du har följt den här bloggen, så du vet att jag är oerhört nöjd med att ha fått denna korta insikt i hans liv. Men den här bloggen är för er som alla läser den, så om du vill att vi särskilt ska presentera någon tvekar inte att meddela mig i kommentarsektionen. Låt oss gå vidare till den roliga delen och njuta av hans visdomsord – tack, Gaunty! Du är grym!
Gaunty Interview för Tshirt Factory Blog!
Oana: Berätta för våra läsare lite om dig själv: Var kommer du ifrån, var bor du och vad är ditt huvudyrket?
Gaunty: Tja, jag är engelska men bor för närvarande i Bolivia med min amerikanska partner eftersom hennes föräldrar är Bolivian. Mina föräldrar bor i Frankrike bara för att komplicera saker lite mer. Frilansillustration är min huvudsakliga inkomstkälla även om jag ibland ersätter på en engelsk akademi mittemot mitt hus.
Happy Momentso: Varför bestämde du dig för att bli illustratör?
Gaunty: Jag slutar alltid flytta runt mycket och illustrationer blev ett enkelt sätt att göra konst. Jag var alltid mycket mer av en 3D -person på college och universitet men du behöver mycket utrymme och material och det blir kostsamt. Jag vill ta upp chiphuggning snart som ett annat sätt att få mina idéer att leva men det är svårt att hitta verktygen här i Bolivia.
O: Vad var din första professionella design?
G: Liz från Mama Feeling Good var den första personen som köpte en av mina mönster men jag tror inte att den någonsin användes. Mitt första uppdrag var för Cavata och jag tror att det fortfarande är en av deras bästsäljare till denna dag.
Gaunty för Cavatao: Arbetar du ensam eller är du i något samarbete?
Gaunty: På grund av min plats för närvarande är jag inte i några kollektiv, även om det kan vara bra i framtiden om jag går till ett land med mycket mer T -skjorta designers.
O: Berätta lite om La Muerta och hur blev du involverad?
Gaunty: Twitter är skylden för att vi träffas. Jag såg Luis ägaren var en surfare och vi fick precis chatt och till slut tog han upp en design som jag hade gjort tidigare och jag har gjort några andra saker för honom de senaste månaderna. Han är en fantastisk person och jag gillar verkligen där han tar sin produkt. Han känner också till de bästa surfarna och äter i San Diego som ger honom perk -poäng.
O: Vad använder du – 100% digitalt eller är det papper involverat?
Gaunty: Jag använder ibland penna och bläck, men på grund av att mina mönster normalt är ganska symmetriska är det mycket lättare att kartlägga dem på datorn. Jag försöker skugga dem utan att använda speciella borstar. Allt det stippling jag gör är bara med ett normalt borstverktyg.
Gaunty Coat of Armso: Vad är dina verk baserade på eller vad kretsar de kring? Ett tema eller en idé som du fortsätter att glida in i dina illustrationer?
Gaunty: Utan tvekan ritar jag det jag blir ombedd att rita, men när jag gör mina egna mönster till salu eller bara för att de normalt har en touch av Ye Olde -världen om dem. Jag är starkt påverkad av keltiska mönster men jag försöker ge dem en uppdatering och lägga till mina egna karaktärer som inte skulle betraktas som traditionella.
O: Hur skulle du beskriva din stil?
Gaunty: Rena linjer, djärva idéer och koncept och förhoppningsvis original.
O: Vad är en inspirationskälla som du fortsätter att gå tillbaka till?
Gaunty: Som jag sa den keltiska saken inspirerar mig absolut. Att kunna föreställa sig ett mönster och skapa det är roligt. Det är som ett pussel för mig och jag njuter av utmaningen.
O: Hur blir du av med Designers block?
Gaunty: Det brukade gå till en surf men idealisk nu är jag landstängd och kör har blivit ett bra sätt att rensa spindelnätet och börja om igen.
O: Finns det något du specifikt undviker att använda i dina illustrationer?
Gaunty: Jag försöker hålla mig borta från några element som dyker upp hela tiden som hajar, örnar, skallar etc. Men ofta glider de in där men jag försöker sätta en snurr på dem och göra dem till min egen.
Master’s Ruino: Finns det något du aldrig riktigt har kunnat skildra?
Gaunty: Cyklar och bilar. Jag suger på dem. Låt oss inte åka dit. NÄSTA.
O: Kan du namnge några av dina favoritdesigner och varför? (personliga eller andra designers)
GAUNTY: Moby Dick Design Keaton Henson gjorde för Greg från Miles to Go är en fantastisk design. Så grundläggande men det ser bra ut. Många av de Latino -inspirerade saker som Jonny Crap gör är också ganska fenomenalt. Så mycket fantastiska saker där ute verkligen kunde jag fortsätta i flera dagar.
Colin Gauntlett aka Gauntyo: Berätta något du verkligen gillar i den grafiska designindustrin.
Gaunty: Att få chansen att träffas och arbeta med anmärkningsvärda människor med liknande idéer om livet och få nya saker hela tiden. Den här veckan har jag arbetat med en design för en gitarrpedal. Skulle aldrig ha funderat på att göra det för 5 år sedan.
O: Vad sägs om något du inte gillar?
G: Enorma egon.Att se människor få massor av arbete och njuta av huvudet expandera i en oproportionerlig takt. Jag ser verkligen upp till konstnärer som har uppnått mycket i den här tjänsten men som fortfarande är ödmjuka.
O: Grafiska designers/artister som du beundrar?
Gaunty: Kan jag bara ge topp 5? Det finns mycket mer men igen kunde jag sitta här i flera dagar.
Sockmonke
Drew Millward
Keaton Henson
Jubileum
Jon Contino
O: Vad arbetar du med ideal nu?
Gaunty: En CD -ärm. Det här är min första som kommer att skrivas ut och inte bara används digitalt så det är ganska spännande. Jag skissar också idéer för ett stycke för en utställning i augusti.
O: Några rekommendationer för unga designers om hur man får sitt arbete där ute och marknadsför det?
Gaunty: Sälj dig inte kort. Kontakta så många människor du kan. Ju mycket mer ditt namn är ute desto bättre. gör det dock professionellt. Skicka inte e -postmeddelanden från din iPhone. Ha en portfölj redo att visa och se till att den har arbete i den som är relativt de potentiella kunder du kontaktar.
Chimera – T -te -tröjan upp till försäljning i Gauntys butik till bara $ 15.
0/5 (0 recensioner)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *