Företagens huvudbilder: Finaste metoder (och vad man ska undvika)

Vilka är de allra bästa idéerna för att se bra ut i en affärshuvudskott? Måste “se bra ut” vara målet? Besökare J Wonders:
Jag har en expertfotograferingssession som kommer upp. Någon typ av allmänna rekommendationer?
Lycka till, J! Vi har inte pratat om vad vi ska bära för affärshuvudskott, eller om vi ska bära glasögon på ditt affärsfoto, eller exakt hur du gör din smink för en experthuvudskott på ett tag, så låt oss besöka. Som jag har sagt tidigare, framför allt, tror jag att det primära målet i ett affärsfotografi är att se vänlig ut. Försök inte se “smart” eller fascinerande eller (gud förbjuda) underbara eller eleganta.

Det är okej om du slutar visas som smart, intressant, vacker eller snygg, för, du vet, du är, men försök inte-lämna anka och bränna, icke-vänliga smisar för när du tar foton med vänner.
När det gäller “ser smart” – många gånger kommer din affärshuvudskott att visas bredvid en förkortad typ av ditt CV och erfarenhet. Låt människor undersöka din intelligens baserat på de år av arbete, inte ett enda fotografi. (Jag skulle säga att designen visualiserad här försöker se smart ut. Var inte den modellen.)
Huvudskottets funktion är verkligen för det två sekunders, undermedvetna, tarmbeslutet: Vill jag arbeta med henne? Ser hon ut som någon som skulle få mig vad jag vill, i tid, utan några fel? Jag kanske säger att “se ansvarigt” här istället för “vänligt”, antar jag, men jag tror att försöka “se ansvarig” eller “se kompetent” är ett dumt mål utöver att kamma ditt hår och se till att din affär med som Samt kläder är gratis med fläckar såväl som så vidare.
För mina $ 0,02 är det några andra tips:
– Tro “intervjustil.” Om du bär en passform för uppgiftsintervjuer, allra första klientmöten eller andra enorma evenemang, bär åtminstone en krage blazer på bilden.
– Ta reda på vad som är underbart – det här är lite annorlunda än att förbereda för ett skönhetsskott. För mina interaktionsbilder använde jag till exempel hinkar med smink, falska ögonfransar och grund (som för mig är ett enormt erbjudande med tanke på att jag aldrig bär grund).
För mina affärshuvudskott har jag alltid dragit mitt hår framåt så att det faller över min panna mycket mer än det uppträder i äkta liv, skilde en sträng till hösten snyggt framför min axel, pulveriserad näsan och såg till att jag Hade rodna såväl som (korrekt applicerat) läppstift, som passar med min “intervjusmink” -teori om att din smink måste vara a) inte distraherande och b) gör att du ser vaken och levande.

– Fokusera på vad som kommer att bli på bilden. Du kan ha en mördare njutning eller fantastiska skor på, men om fotot är axlarna uppe, tro på en brosch eller hänge nära ditt ansikte. Jag skulle gå konventionellt här – pärlor eller något känsligt, snarare än något stort såväl som blingy, men igen, det är jag.
– Slutligen, se ut som dig själv – eller åtminstone din intervju/först tillfredsställande jag. Om du alltid bär glasögon, håll dem på på ditt foto. Om du aldrig bär håret, får du inte en elegant fransk twist eftersom du tror att det ser mycket mer professionellt ut. Om du aldrig bär ditt lockiga hår rakt, få inte en utblåsning för fotot. För mig skulle ett “första möte” -tur för allt innehålla kontakter såväl som mitt hår (även om det troligen är 50/50 efter det, såväl som 90% glasögon/hår när jag arbetar tyst utan några möten planerat), så det skulle vara mina personliga val, men än en gång – det är jag.
Läsare, vad hade du för dina affärshuvudskott? Har du sett någon typ av verkligt beklagliga headshots, antingen i din egen organisation eller någon annanstans?
(Gaah, såväl som jag skriver att jag verkar tänka på besökare som talar negativt om en politisk/akademisk figurs huvudskott nyligen. Ah ja: Här är tråden, från augusti i augusti i samband med ambassadör Samantha Power – jag tror att vi skulle gå över Detta fotografi. För mina 0,02 $ tror jag att en krage blazer skulle ha varit ett fantastiskt tillskott, men jag har ingen typ av enorma problem med hennes smink, hår eller modesmycken – jag misstänker att det är hur hon verkar i Äkta liv, liksom hennes CV talar så mycket högre än hennes fotografi.)

Bild (2014): Goran Djukanovic/Shutterstock. Social Network Pictures (2018): insättningsbilder /Allasebrina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *