Slutligen, en ny klänning

Jag är ganska säker på att jag har haft det här “nästan gjort!” Med tanke på det före Thanksgiving; Jag har inte haft en minut för att avsluta det. Men igår kväll kunde jag inte sova, så jag gjorde det nödvändigt, vilket verkligen bara sätter i en dragkedja och hämmar kjolen och ärmarna. (Jag behövde hacka sju inches av kjolen – det var gjord för Amazons, det verkar.)

Här är det ursprungliga mönstret, Vogue 9670. Jag kan inte komma ihåg var jag fick det – om du sålde det till mig, lämna en anteckning i kommentarerna!

Här är min version:

Ignorera den lilla delen av järnglans på bilden, tack. och att det behöver tryck på någon annanstans. Jag behöver verkligen en ångbåt. Eller en bättre tryckduk. Eller tips från er.

Jag gjorde det vända ut ur Liberty Print, eftersom klänningstyget är väldigt tjockt, och för att jag visste att jag inte skulle kunna få den möta helt platt, oavsett hur mycket jag trimmade och klippte kurvorna. Denna vändning är nu indikerad att visa, vilket gör en dygd av nödvändighet.

Oh titta! Jag fick äntligen blixtlåset att matcha snyggt på sidosömmen! Vilken av er fantastiska människor berättade för mig det märket trick? tack! Det fungerar! Jag var verkligen nöjd med hur dragkedjan gick in, särskilt med tanke på att jag gjorde det här klockan 11 på natten.

Ovanstående bild togs med Flash – det är den trusta representationen av färgen. Det är en oliv-y-färg, inte brun. Det är en tung borstad bomull med en bra bit av Lycra i den. Det sträcker sig inte riktigt, det ger bara. väldigt bekväm.

Och här är baksidan. typ av tråkig. Men åtminstone de bakre sömmarna matchar okej.

Jag gillade verkligen det här mönstret: det gick tillsammans bra, var lätt att ändra (jag lade till mycket mer utrymme i midjan som alltid, suck), och förutom att vara avsedd för kvinnor åtta inches längre än jag är (se illustrationen? Kjolen är idealisk under knäet, amiright? På mig var det nästan till fotleden!) Det passar bra.

Nästa sak på min sömlista? En annan korsord klänning. Turneringen kommer upp!

Dela detta:
Twitter
Facebook

Så här:
Gilla lastning …

Relaterad

Hur man: Gör en trekantskjol har Pocketsfebrary 18, 2007
Arbete pågår: Grå Ruffle DressJune 2, 2008
Crowdsourcing Color ChoicesJuly 9, 2008

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *