Category

Homing från jobbet – Vilka personliga uppgifter är OK/bra att göra på jobbet?

Det fanns en fascinerande artikel i Greedy Associates för några månader tillbaka om “Homing från jobbet” – försöker utföra balans mellan arbete och liv genom att få personliga uppgifter gjort under dagen. Jag hade inte hört frasen tidigare, men det är uppenbarligen något jag gjorde när jag arbetade länge på lagstiftningsföretaget, liksom något jag har rådat människor att göra (i specifika grader) när till exempel rådde människor att försöka försöka i form sociala gos till med kompisar till frukost eller lunchdatum, få en middagsövning i, eller till och med hålla ett återkommande besök (terapi, personlig tränare) eller en regelbunden läkares möte. Ändå har andra gånger rådat människor att förhindra att göra saker på jobbet (till exempel att inte ha långa telefonsamtal för bröllopsevenemang på kontoret), antingen eftersom det är oprofessionellt eller det är dåligt för arbete/livsseparation. Så jag trodde att vi skulle diskutera: Vad tror du är saker som är lämpliga att göra på kontoret? Vilka är de saker som är nästan finaste att göra på kontoret och göra dig mer produktiv och lycklig, liksom vilka är saker som är acceptabla – men bara knappt? Vilka är de saker som är “hårda NOS” när det gäller hem från jobbet? Min egen lista kan se ut så här, antar jag:

Produktiva personliga saker:
Läkare besök (ingen annan tid att göra dem, verkligen)
Allt som kan åstadkommas inom 60 minuter mellan timmarna 11-2 (din “lunchtimme”-en middagsträning, en promenad eller lunch med vänner, går till apoteket för att plocka upp saker, en manikyr, en utblåsning, etc.)
Allt som kan begränsas till en tio minuters period vid alla typer av punkt på dagen (läser en nyhetsberättelse eller blogg eller två, inspekterar Facebook, köper en på internetförsäljningen, personlig forskning etc.-Frågan blir sugad till något längre än 10 minuter!) (Är saker som gör dig mer produktiva på jobbet-men är personliga i naturen-i en annan klassificering helt? Alla behöver en mental paus vid någon tidpunkt från ditt jobb. Gör 20-minuters Power Tuppar i form i den här listan?)

Andra acceptabla personliga saker, inom anledning:
Snabbtelefonsamtal eller personliga möten med personer som är kopplade till andra icke-arbetsområden i ditt liv-bröllopsevenemangsleverantörer, alumnmentorskap, barnbarn osv … Jag skulle säga att dessa slutade bli mer acceptabla om du kan göra din uppgift När du talar eller tar mötet. Till exempel, tro på den gamla stereotypen på Wall Street Baron som skäller beställer till en mobiltelefon medan hans skräddare är där och passar honom för hans dyra, skräddarsydda kostym. (Detta är ett fascinerande exempel ändå eftersom det vädjar oro – gör reglerna om du är en underling som arbetar 20 timmars dagar kontra om du är en chef som arbetar 20 timmars dagar?)
Karriärrelaterad utveckling (nätverkslunchar, evenemang, mentorskap osv.)-Det kommer vanligtvis inte att vara förknippat med din uppgift men ofta är det mest meningsfullt under arbetstid
Ibland, allt som får dig att arbeta senast 60 minuter efter din vanliga ankomsttid (möte, frukost med en vän, etc.) eller tar dig bort från jobbet just nu än 60 minuter före din vanliga avgångstid (lämnar tidigt För att ta en flygning, se ditt barns lek, utgöra en missad personlig träning, etc.).

Oacceptabla personliga saker att göra på jobbet:
Jag har den svåraste tiden med den här listan, till stor del eftersom den beror på ditt kontor, exakt hur du arbetar och vad din chef ser som acceptabelt. Till exempel, om du arbetar nästan varje helg, de flesta nätter, i några tidiga morgontimmar … saker måste göra någon gång. När jag var i den här zonen försökte jag behålla det allmänna konceptet att så länge mina fakturer var OK, om jag hände på kontoret när jag gjorde något personligt (eller gjorde något personligt som jag kunde ha gjort På en natt/helg när jag hade valt/behövdes istället för att arbeta) var det ok. Men om du byter till en 9-5-typ av kontor-även om du fortfarande arbetar kvällar såväl som helger sedan du arbetar-kan du upptäcka dig Stade Rennais FC Tröja själv med en mycket längre lista över “oacceptabla” personliga uppgifter, sedan sedan sedan Din chef kan se dem som mycket mindre acceptabla.
Läsare, vad är dina tankar? Finns det någon typ av “hårda NOS” på personliga uppgifter på kontoret? Ser din lista över “saker som är mer effektiva under arbetsveckan/gör dig mer produktiv på jobbet” ser annorlunda ut än min? Vilka husuppgifter gör du på Atalanta BC Tröja jobbet?
Bilden ovan: Pappersklipphögen, ursprungligen laddad Fotboll Tröja upp till Flickr av Niki Odolphie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *