Category

5 sätt att lägga till personliga detaljer till din bröllopsdräkt

Hur man gör ditt bröllopskläder verkligen din

När det gäller klädkoder, särskilt svart slips eller andra formella evenemang, antar många att det är mycket föreskrivande. Men det finns flera sätt att lägga till personliga inslag till din formella klädsel – oavsett om det är en smoking eller kostym.

Innan du går in på det finns det en mycket viktig sak att tänka på. Om du lägger till något liknande till din klädsel, håll det subtilt. Fokus på ett bröllop bör vara på bruden och brudgummen, inte på specifika detaljer eller tillbehör de bär. När gästerna lämnar i slutet av dagen – eller kvällen – borde de prata om hur fantastiskt bröllopet var, inte den galna bågen som brudgummen hade på sig.

Med det ur vägen, här är de fem enkla sätten att lägga till en personlig touch till din bröllopskläder.

x

10 Instant & Easy Men’s Style -uppgraderingar

Fler videor

0 sekunder av 5 minuter, 10 sekunder

Bredvid
Den ultimata nybörjarens kapselgarderob
09:22

leva
00:00
05:10
05:10

Du kanske också gillar:
Hur man hittar en kvalitetsskräddare
Bästa skor för en bröllop smoking
Varje detalj av vad jag bar på min bröllopsdag

BUTIKEN

Bläddra i vår samling av anpassade herrkläder och tillbehör

UTFORSKA

Personliga detaljer: manschettknappar

Handla manschettknappar och smokingstångsuppsättningar

Snygga och moderna efterbehandling för bröllopsdräkt. Bläddra i valet nu.

Köp nu

Ingen formell outfit är komplett utan manschettknappar – det vill säga de dekorativa bitarna som fäster båda sidor av en fransk manschettskjorta manschett.

Manschettknappar är en av de bästa – och enklaste sätten att lägga till lite personlighet eller stil till din outfit. När allt kommer omkring sticker de ut utan att vara distraherande.

Nu finns det flera sätt att bli kreativa med manschettknappar. Först kommer de i olika material, inklusive stenar, ädelmetaller och glas. Det finns också flera stängningstyper att välja mellan, inklusive:

Fixat rygg – dessa glider genom ärmens manschetter utan att behöva justering
Kedja – ett klassiskt alternativ som finns i kreativa mönster
Växla stängning – kanske den vanligaste typen, dessa är säkra och enkla att fästa
Stud – Dessa är kompakta, förfinade och minimalistiska
Bollavkastning – En komplex stängningstyp, dessa är mångsidiga och enkla att anpassa

När du väljer manschettknappar väljer du sådana som representerar ett specifikt intresse eller passion du har. Du kan också få några som är skräddarsydda eller graverade med något viktigt för dig-dina initialer, dina brudens initialer, bröllopsdatum etc.

Det fantastiska med manschettknappar är att de kan slutföra din outfit medan du lägger till en personlig touch. Inte bara det utan du kan hålla dem resten av ditt liv som en minnessak att använda igen på en annan speciell dag, som en jubileumsmiddag.

Personliga detaljer: Sentimental föremål

Din bröllopsdag är en fantastisk möjlighet att lägga till en sentimental artikel eller två till dina formkläder. Det här kan vara din farfars klocka, en slipsbar, slips tack eller manschettknappar från din far. Vad du än väljer lägger det till ett helt nytt lager av mening som bara gör hela upplevelsen så mycket mer meningsfull.

En annan sak du kan göra är att låna något speciellt från en familjemedlem eller någon mycket nära dig. Bröllop är avsedda att ha något lånat, eller hur? Detta behöver inte begränsas till bara bruden. Båda parter kan (och borde) ha något sentimentalt eller meningsfullt med dem på den stora dagen.

Personliga detaljer: Pocket Square

En annan viktig del av alla formella klädsel är fickfyrkanten. Det är lätt att förbise eller visa fickfält eftersom de är en så grundläggande, opersonlig detalj som krävs för en kostym. Men det finns faktiskt många fantastiska sätt att anpassa dem.

Om du söker online hittar du en hel del företag som kan brodera fickfält. Du kan till exempel ha ditt bröllopsdatum, ditt och dina brudens namn, en favoritcitat eller något annat meningsfullt broderat på din.

Att anpassa en fickkorg är inte begränsad till brudgummen – gäster och andra viktiga medlemmar i bröllopsfesten kan också göra detta. Beroende på bröllopsklädkoden kan du till och med ha fickfickor för alla som är involverade på den stora dagen.

Naturligtvis kommer de flesta inte att se dessa små detaljer. Ändå är det ett fantastiskt sätt att skapa en mycket speciell personlig betydelse för dig att reflektera över under kommande år.

Personliga detaljer: Anpassad kostym

En annan sak du kan lägga till personliga inslag till är din kostym eller smoking. Nu finns det många fördelar med att få en anpassad kostym. För det första kan du se till att det är speciellt anpassat till din ram och stil. För en annan är anpassade plagg vanligtvis av högre kvalitet än premade.

När det gäller personalisering, får du en anpassad kostym eller tux mycket mer kontroll över det fina DETAILS. Detta inkluderar saker som färger, knappar, monogramming och foder. I synnerhet är monogram och foder de platser där du verkligen har en möjlighet att göra något som har en speciell betydelse för dig.

Personliga detaljer: doft

Det sista men inte mindre viktiga att tänka på är den doft du bär på den stora dagen. Doft är en kraftfull sak och när det gäller din kan det framkalla något meningsfullt för dig. Detta kan vara en viss tid och plats eller ett visst minne. Eller så kan det vara så enkelt som att välja en doft du känner till din brud älskar.

Ytterligare läsning: 7 bästa dofter för vår- och sommarbröllop

Om du redan har en signatur doft som du gillar och bär mycket kan du också gå med det. Å andra sidan kan du också ändra saker för att passa evenemangets ögonblick eller tema.

Slutsats

Bröllop är en tid för att förena människor, skapa minnen och förbereda sig för en ljus framtid med någon du älskar. När du förbereder dig för din, kom ihåg att lägga till några personliga inslag till din klädsel. Oavsett om evenemanget är extremt formellt, semi-formellt eller ganska avslappnat, kan du bli lite kreativ med det.

Specifikt, få personliga manschettknappar, ett sentimentalt föremål, en broderad fickkorg, en skräddarsydd kostym eller smoking och en unik doft. Ju mer försiktig klädkod, desto mer möjlighet till anpassning har du. Men även med de mest formella evenemangen kan du fortfarande lägga till några personliga inslag till din outfit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *