Category

Hur man meddelar när du lämnar ett jobb

Vad är några “bästa praxis” du bör följa när det är dags att sluta? Reader T frågar om hur man meddelar när du lämnar ett jobb …
Vi har tidigare diskuterat hur man vet om det är rätt tid att gå vidare till ett nytt jobb, hur man intervjuar när vi arbetar och hur man övergår filer till andra kollegor efter att du har meddelat dig – men jag skulle gärna vilja Hör allas berättelser om hur de faktiskt gav sitt meddelande. Procedurellt, logistiskt, hur “meddelar man”? Vem säger du? Personligen eller via e -post? Hur har Corporette -läsare gett sitt meddelande när de har lämnat ett jobb tidigare?
Grattis till ditt nya jobb, t! Vi har pratat om hur man slutar graciöst, hur man slutar när din mentor är din chef och hur man hanterar exitintervjuer, men inte på ett tag, och jag är glad att höra vad läsarna säger. Personligen, varje gång jag slutar är jag förvånad över hur maudlin jag blir. Även med jobb kunde jag inte vänta med att sluta med några dramatiska “Blaze of Glory” -åtgärder (um, kommer du ihåg den här historien om flygvärdet som glider till frihet?) Har jag oundvikligen satt mig över min “onda” snart- beformer chef och blev tårögd över hur mycket jag skulle sakna alla. Så hej. För mina $ 0,02:

Berätta först din chef. Om du har flera personer ovanför dig, tror vem som skulle vara mest upprörd över att höra det begagnade och se sedan till att berätta den personen först. (Jag menar inte detta på en “aww, hon kommer verkligen att sakna dig!” “Nämn det inte för andra kollegor, juniorledare, underordnade osv. – Om du vill hålla den professionella anslutningen öppen måste din chef höra den från dig.

Om flera personer i ditt team kan vara upprörda över att höra det begagnade, gör flera möten under en enda morgon så att du kan berätta för dem seriatim. Under den här konversationen kan de fråga vem som mer vet, i vilket fall tycker jag att det är bra att berätta för den personen, “Jag pratade bara med X, och klockan 11:00 kommer jag att prata med Z.” Jag skulle föreslå att du planerar dina möten på timmen eftersom du aldrig riktigt vet hur konversationen kommer att gå: vissa människor kanske vill direkt prata om övergångsdetaljer (vem får vad, låt oss ta upp x upp till hastighet osv.) Säg “OK, vi kommer att sakna dig, HR kommer att ställa in din exitintervju,” och samtalet görs på tre minuter, medan andra kanske vill påminna om de tider du har arbetat tillsammans och det roliga du har haft .
När du har berättat för alla i ditt team som absolut, definitivt behöver höra det från dig, finns det troligt att någon i administration som behöver höra det – HR, en VP, lön, en kontorschef, etc.
Var beredd att lämna den dagen om du måste. Beroende på vilket jobb du lämnar och vilket jobb du ska, kan du bli ombedd att packa upp och lämna den dagen. Om du har några personliga saker på din arbetsdator (eller, kippar, använder du ditt arbetsmeddelande av personliga skäl), håll dig sent en natt innan du meddelar och tar några timmar för att få dessa ankor i rad. På samma sätt, om du håller några kläder på ditt kontor skulle du inte vilja att din sekreterare ska behöva boxas och skicka till dig (hej, jag har hållit träningskläder, extra strumpbyxor och mer), se till att du har de packade i En speciell väska redo att gå.

Men: Var beredd att behöva stanna 2-4 veckor. Det beror verkligen på vad som är normalt på ditt företag och din nivå.

Jag vet att vissa kamrater har arrangerat semester för tiden mellan två jobb – och andra som har börjat direkt. (Ta en minisemester om du kan!)
Damer, vad är dina tankar om hur du meddelar när du lämnar ett jobb? Vem hör det först – och hur gick dessa konversationer? Vad har dina erfarenheter varit när det gäller timing?
Avbildad.
—————
N.b. Dessa materiella inlägg är avsedda att vara en källa till gemenskapskommentarer om ett visst ämne, som läsarna kan bläddra igenom utan att behöva söka ut många oberoende kommentarer. Och så, även om vi naturligtvis värderar alla kommentarer från våra läsare, kommer vi att be dig att behaga dina kommentarer om ämnet; ThreadJacks kommer att raderas efter eget gottfinnande och bekvämlighet. tack för att du förstår!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *